Over

Waarom we werken

KRACHT haalt zowel voor werknemer als werkgever het beste uit verzuimvraagstukken. Wij houden in (dreigende) verzuimsituaties een spiegel voor. We maken bewust van eigen invloed en moedigen aan om zelf verantwoordelijkheid te pakken.

Wij zetten mensen letterlijk in hun eigen KRACHT. Daar steken wij onze nek voor uit. Dat doen we door vragen te stellen en verder te kijken dan onze neus lang is. Geen standaardvragen dus.

Wij gaan liefst direct aan de slag. No non-sense. Niet eromheen draaien. We analyseren de setting rondom de vraag en gaan op zoek naar de vraag achter de vraag. Wat speelt er? Hebben leidinggevende en medewerker voldoende vertrouwen in elkaar? (Hoe) spreken ze elkaar aan? Welke aannames hebben ze naar elkaar? We schromen niet om te zeggen waar het op staat en durven beslissingen te nemen. Ook als deze niet voor iedereen prettig zijn.

Door de vinger op de zere plek te leggen en mensen wakker te schudden. Dat doen we altijd op een faire manier. Wat ons betreft hoeft niet alles juridisch getoetst te worden. Vaak gaat het om respectvol met elkaar omgaan. Soms zijn we met een paar uur klaar.

Wat doen we

KRACHT brengt bij verzuimvraagstukken mensen en organisaties in beweging. Wij helpen bij alle fasen van verzuim. Van het voorkomen van verzuim tot en met het begeleiden van iemand naar een toekomst buiten de organisatie.

Opdrachtgevers schakelen onze hulp vaak in bij complexe problemen. Daar ligt onze kracht. Daar waar mensen vastlopen in het arbeidsproces en stagnatie is of dreigt. Waar conflicten spelen en samenwerken tussen werkgever en werknemer niet meer mogelijk lijkt, halen wij de angel eruit en ontzenuwen wij de situatie.

Wij zorgen ervoor dat werkgever en werknemer samen keuzes maken. Dat niet iedereen dit even makkelijk vindt, ervaren wij bijna dagelijks. Mensen vinden keuzes maken vaak erg spannend. Stilstand is immers ook comfortabel.

Ons werk gaat dan ook regelmatig gepaard met heftige emoties. Achteraf realiseren betrokkenen zich vaak dat de keuzes nodig waren om in beweging te komen. Liefst vooruit, soms achteruit. Hoe dan ook, vanuit beweging kunnen mensen samen iets bereiken.

Onze opdrachtgever kan zowel werkgever als werknemer of beide zijn. Het is niet zo dat ‘wie betaalt, ook bepaalt’. Begeleiding is altijd maatwerk en afgestemd op wat specifiek in de situatie nodig en gewenst is voor zowel medewerker als werkgever. De interactie en verbinding tussen hen staat wat ons betreft te allen tijde centraal